Ana Sayfa Genel SİZE MEKTUP YAZDIM

SİZE MEKTUP YAZDIM

2853
11
Paylaş

SİZE MEKTUP YAZDIM 🙂

Hatırlar mısınız ? Bir zamanlar postacılar dört gözle beklenirdi. Çünkü bize çok uzaklardan, sevdiklerimizden haber getirirlerdi genelde. Şimdiki gibi sadece trafik cezası veya benzeri gönderiler değildi getirdikleri.

Cep telefonu bu zamanda gerçekten hayat kurtarıyorsa da hiç bir zaman mektupların yerini tutamayacak. Nostalji değil bahsettiğim. İnsanların duygularını akıttığı kağıtlardan bahsediyorum. Kişilerin kendi el yazıları ile yazdıkları, okuyan kişiye verdikleri haberi ve değeri anlatan, zarfın üzerine yapıştırdıkları pul ile çoğu çocuğun koleksiyonculuk hayallerini destekleyen, hatta içine konulan ufacık kartona basılı resimler ile şehirler, ülkeler veya kıtalar arası yolculuk yapan mektuplardan bahsediyorum.

Çok küçükten tanıştım mektupla. Yurt dışında yaşayan teyzeme mektup yazardı annem. Okuma yazma öğrenmeden önceydi sanırsam, bu mektuba ben de yazmak istediğimi söylediğimde hemen bir çıkar yol bulundu. Annemin yazılarının üstüne, benim elimin tüm hatları çizilerek güya yazı yazıyormuşum ve ben de buradayım diyormuşum. Büyüdüm. Artık hem mektuba yazıyor hem de büyüdüğümü belli eden el krokimi çıkartıyordum. Bu benim imzamdı :)). Postahaneye ben götürüp atacak yaşa geldiğimde büyük bir gururla bu işi yapıyordum. Hatta bir gün evde zarf yokken, ben hallederim diye bakkaldan aldığım, üzerine adres yazıp, pul yapıştırdığım zarfı boş bile gönderdiğim oldu teyzeme :)). Mektubu içine koymamışım 😳 :).

Daha sonra babaanneme ve büyükbabama mektuplar yazdım. Babam İspanyolca yazdırırdı, majeskül yazmam gerekiyordu. Babaannem böyle severmiş. Selam faslı el yazımla birleşince koca sayfa dolardı. Abim askere gidince onunla da mektuplaştık. Sonra bir iki mektup denemem daha oldu. Ve nasıl olduğunu anlamadığım şekilde “mektup devri” sona erdi.

Cep telefonu ve bilgisayar devri başladı. Mailler girdi devreye. Ve asrın son yazışma icadı  whatsapp. Çok tercih etmediğim, genelde hepimizin kullandığı şekil bu artık. Çoğu duyguyu anlatamayan metinler, emojiler, resimler kalabalığı.

Yıl sonu ve yıl başı için duygu paylaşımı yapmak istedim geçtiğimiz yıllarda (beş yıl geçmiş yazdığımdan), ortaya çıkan bence “mektup” oldu. Dilekler, istekler, hayaller paylaşılsın o zaman bu mektupla.

Yeni yıl dileklerimi yazmayı öngördüm bu yıl. Çok görünebilir gözünüze.

Aslında öyle değil, hiç değil.

Öncelikle hepinizi sevdiğimi söylemeliyim.

Paylaşılan ufak tefek anlar hepimiz için öyle önemli ki bu yaşlarımızda !

Evet , gerçekten bu aralar dolaşan , şu hepimizin bildiği ”kız arkadaşlarını unutma” maili.

O bir gerçek.

Ve bu yüzden hepiniz ”iyi ki kız arkadaşlarımsınız” . Ve samimiyetle ”iyi ki varsınız”.

Şimdi hepimiz için isteklerimi sıralıyorum izin verirseniz ;

Madde 1 diye başlarsam , gülmeyin ama ;

Madde 1- (hepiniz için geçerli olmayabilir ama ben çok cebelleşiyorum )–   90-60-90 ne ise artık öğrenmek istiyorum

— Çocuklarımla , sevdiklerimle mutlu yaşamak -evet,  ama yaşlanmak istemiyorum. Ben hep çocuk kalıcam 🙂

— Hep arkadaşlarımla komik şeyler bulup , onlar hakkında konuşup, kahkahalar atmak istiyorum. Ve hep gülmek

— Bu yıl her nasıl geçtiyse geçti. ”Önümüzdeki maçlara bakalım” deyip , hayata devam etmek istiyorum. Sağlıkla, mutlulukla, neşeyle ve sizlerle.

— Bazı günlerimizi hüzünle değil , sevgiyle, arkadaşlık hisleriyle anmak, aynı zamanda hepimizin gözlerinin kenarındaki kırışıklıkların, birbirimizin güzellik dolu hayatlarına tanıklık etmekten olduğunu bilerek mutlu olmak istiyorum.

— Gezmek , tozmak, mücevher, para ; kendim için istiyorsam namerdim. Bunlar da hepimize :). Hep hayalini kurduğumuz BİY (Birlikte İhtiyarlar Yurdu’nda rahatlıkla yaşayabilmek için)

Yaa,  çok istek var da , artık yeter sanırım.

En  son değil aslında ama ben sona yazıyorum. Yukarıdaki görüp de sıralamada nereye koyar bilmiyorum.

— Ben iyi bir kayınvalde, iyi bir anne, iyi bir anneanne, iyi bir babaanne olmak istiyorum.

Ben bir superwoman olmak istiyorum. Hepinizle beraber gökyüzünde uçabilmek her şeye yetişebilmek istiyorum.

Ne kadar vaktim varsa o kadar doğum günü kutlayıp bowling oynamak istiyorum.

Söylemekten bıkmayacağım ama

SİZİ SEVİYORUM

Not: Kız arkadaşlarım dediğime bakmayın, sevdiğim herkesedir MEKTUBUM 😍😍

Paylaş
Önceki İçerikMasal Kent PRAG
Sonraki İçerikBTS 20. YIL Video
1964 İstanbul doğumludur. BÖML mezunu, evli ve iki çocuk sahibidir. Okumak, yazmak, scrabble oynamak, organizasyonlarda rol almak, seyahat etmek ve güzel sanatlar hobileri arasındadır. Kendine misyon edindiği gönüllülük esasınca, derneklerde ve kurumlarda yardımcı olmaya çalışmaktadır. Hafızasında kalanları kendi duygularının gözünden yazıya aktarıp onları yakınlarıyla paylaşmaktan zevk almaktadır. Bu yazıları bir gün kitap haline getirebilmek olası bir hayaldir Vivet için 🙏😉.

11 YORUM

  1. Arkadaşım kalemine,yüreğine sağlık. Ne güzel duygularını aktarıyorsun. Gezginlerin hala kullandığı bir materyaldir Mektup ve posta kartı. Modası geçmiş gibi görünse de tekrar hafızalarımızda canlandırdın Mektubu. Teşekkürler.

  2. Vivetçiğim eline kalemine yüreğine sağlık. Gerçekten okurken çok duygulandım. Gözlerim sulandı.
    Aklıma babamın el yazısı ile yazılmış ve yıllarca sakladığım mektup geldi. Ne kadar kıymetli benim için.Onun el yazısı ,duyguları , onun kokusu , ve kalemi…….
    Şimdiki dijital yazışmalarda ne duygu var ne koku. İyi ki o devri yaşamışız diyorum …..

    • Canim nekadar güzel dile getirdin hislerini .Eşimin işi icabı evim mektup, zarf, pul dolu bazen öyle zaman olur ki içinde paylaşılan sevgi, hüzün ,mutluluk ….bize geçer anılar tazelenir gerçekten yaşamdan bir izdir mektuplar .Sana tüm samimiyetimle katılıyorum hayatı isteğimiz gibi yaşamak en güzel secim .Yeni yılda tüm isteklerinin gerçekleşmesini dilerim. Böyle güzel yazılara ilham olucak sebeplerin olsun hep yaz hep okuyalim

  3. Vaaayyyy vaayy vaaayyy deyip te şaşırmayacağım. Artık kesin ve tasdikli çok iyi bir kalemsin sen. Ayrıca , benceeeeee sen evinin SÜPERWOMAN sın zaten.

  4. Bir solukta okudum. Annemin mektubuna elinin etrafını kalemle çizdiğiniz günü hatırladım, gülümsetti. Boş yolladığın zarf ve BİY çok güldürdü. Yazma yeteneğine şapka çıkarıyorum. İyi ki kardeşimsin. Bütün dileklerinin gerçekleşmesini dilerim canım.

  5. Sevgili Vivet’cigim hem duygularımıza, dileklerimize tercüman oldun hem bize mektuplar dönemini hatırlattın, yüreğine kalemine sağlık, ben de seni çok seviyorum. Güzel dilekleriniz hepimiz için gerçek olacağı bir 2019 yılı ve gelecek diliyorum. Ruti

  6. Sevgili vivet gerçekten bir mektuptan yola çıkarak hislerini çok güzel anlatıyor bizleri de hem güldürüp hemde hüzünlendiriyorsun bu hayat koşturmacasında geçmişimizi hatırlatıyor geleceğe başka bir gözle bakmamızı sağlıyorsun .inanki senin gibi sevgili dolu bir insanın sevilmemesine imkan yok güzel enerjin herkeze yetiyor süper arkadaşım seni seviyoruz bütün dileklerin olur inşallah hep beraber güzel günler görürüz yaş alalım yasıyalım sağlıkla ayakya olup heryere koşalım öpüyorum 💋💋

  7. Mektubuna mektupla cevap 😍😀Sevgili kuzenim Vivet mektubunu aldım çok sevindim yazmış olduğun bu mektup beni çok eskilere götürdü boncuk boncuk bakan gözleriyle mektuba elini çizen küçük tatliş kuzenimi ,ve de biraraya geldiğimizde bizi hep güldüren dünya tatlısı çok sevdiğim teyzeciğimi hatırladım birden ne güzeldi o günler .cnm benim eline kalemine yüreğine sağlık çok güzel yazıyorsun sen hep yaz olurmu hiç bırakma yazmayı mektubuma burda son verirken dilerim ki yeni yılda tüm dileklerin gerçek olsun süperwomen seni çok çok çok seviyorum kocaman öptüm 😘

  8. Bir solukta okunan, kelimesi kelimesine altina imzami atabilecegim, ozellikle yeni yildan isteklerine gelince her bir maddeye “Amen🙏🏼“ dedigim, eskileri animsarken bir damla gozyasi esliginde, saf ve tertemiz cocukluklarinin ara ara kahkaha attirdigi bu guzel yuregin, yureginden cikanlari o guzel ruhunda harmanlayan ve kalemiyle bizleri duygularina dahil eden bu guzel insan, iyi ki henuz minicikken ayni sinifa konularak yollarimiz kesismis ve sonraki 48 yil var ya; iste onun tumu seninle hersey “iyi ki”! 🙏🏼❤️

Comments are closed.